maandag 16 maart 2015

Onderhoud en lijstjes


Onderhoud
Afgelopen vrijdag even heen en weer gereden naar Dronten voor een onderhoudsbeurt.
Dat even is natuurlijk wat ruim, want al met al ben je toch 9 uur onderweg.

Om kwart voor zes stapte ik in Nieuwegein in de fiets. Het was nog donker, maar vooral koud. De thermometer stond op -2 graden. Net voorbij Eemnes kwam de zon op.
 
Door de kou en de tegenwind kwam de snelheid er niet echt in. In de Flevopolder hield ik de snelheid iets boven de 40. Na de Vogelweg ben ik via de Zeebiesweg en de Roodbeenweg naar Dronten gereden.
Die laatste twee wegen bevallen mij beter dan de Rietweg, waar het fietspad er niet zo best bij ligt.
Tegen half 9 was ik bij Velomobiel.nl. Aldaar eerst een kop thee om weer wat op temperatuur te komen. Daarna de Quest op zijn kant om het nodige onderhoud aan de remmen te doen. Ook het lager uit het rechter voorwiel is nog even gedemonteerd, omdat het mij was opgevallen dat dit wiel veel korter draaide dan de linker. Theo ging door met het andere voorwiel, daarin miste ik sinds een week een spaak. Ondertussen maakte ik gelijk gebruik van het moment om nieuwe Kojaks om te leggen en de wielkasten te ontdoen van zand.
 
Theo demonteerde ook nog even het achterwiel, maar dit was allemaal dik in orde.
Om 11 uur stond de Quest weer op drie wielen en kon ik de terugweg aanvangen. De temperatuur was inmiddels lekker opgelopen en ik had de wind in de rug.
Tijd om eens even flink gas te geven in de Flevopolder. Met een gangetje van rond de 48 ben ik dezelfde weg weer terug gereden en binnen een uur stond ik al aan de voet van de Stichtse Brug. Door de drukte die daarna volgt met dorpen en steden is het helaas moeilijk om dat soort snelheden vast te houden. Maar al met al stond ik na 2 uur en 19 minuten alweer in Nieuwegein. Toch een gemiddelde van bij 40 kilometer per uur.

Lijstjes
Ik ben dol op het lijstje van Velomobiel.nl waar je je kilometers kunt invullen. Iedere maand doe ik dit trouw. Mijn eerste Quest, de 470, staat inmiddels op de 113e plaats met een kilometer totaal van 46.100. Tot vorig jaar april heb ik er hiervan 42.300 voor mijn rekening genomen.
Mijn huidige Quest, de 720, vind ik op dit moment terug op plaats 483 en gaat nog wel verder stijgen dit jaar.
Van alle verkochte Questen in 2014 vind ik mijzelf terug op de 1e plek. In de lijst van verkochte fietsen neem ik met de 720 de tweede plaats in, de Strada 187 staat hier op de eerste plaats.
Nu weet ik ook wel dat niet iedereen deze statistiek vult, dus veel zegt het niet, maar ik blijf  trouw mijn kilometerstanden invullen iedere maand opnieuw.