vrijdag 19 oktober 2012

Er zijn van die dagen



Je hebt van die dagen, dan zit het allemaal niet mee. Vanmorgen om iets voor zes uur zat ik in de Quest voor mijn rit naar kantoor in Duivendrecht. Na slechts 800 meter lag de Quest al op zijn kant, omdat linksvoor mijn band leeg liep. Op de Lage Weide schatte vervolgens een vrachtenwagenchauffeur mijn snelheid verkeerd in, dit zag ik gelukkig ruim op tijd gebeuren en had dus genoeg ruimte om te remmen.
Verderop langs de Weespertrekvaart in Diemen, rijd ik altijd tegen de as van de weg aan, omdat er aan de zijkant enkele onaangename kuilen verborgen zitten. Een bromfiets zonder licht vond het daarom nodig om mij rechts in te halen, terwijl er links ruimte genoeg is. De bromfiets had ik dus niet zien aankomen in mijn spiegels.
De beste bestuurder reed echter vol door een verborgen kuil en had moeite om te blijven zitten.

Drie momenten op een ochtend in een uur tijd, dan denk je bij jezelf het zal nu wel klaar zijn toch.

Helaas was de koek nog niet helemaal op, want toen ik op kantoor onder de douche stapte kwam er geen warm water uit de kraan.

Op de weg terug naar huis even een klein ommetje gemaakt. Bij Breukelen was ik het kanaal zat en ben ik via Woerden en Montfoort weer op huis aangegaan. De ijszaak in IJsselstein was helaas al gesloten, want het was best warm vandaag onder de racekap.