dinsdag 31 mei 2011

Vragen en antwoorden

Ik merk dat mijn blog goed wordt gelezen.
Mijn klachten van verkrampte bilspieren, komt waarschijnlijk door het feit dat de fiets niet helemaal goed afgesteld staat. Nu moet ik zeggen dat ik niet altijd kramp heb, maar meestal als ik een week niet in de Quest heb gezeten.
Behoudens af en toe een verkrampte bilspier lijkt er niets aan de hand. Ik krijg geen last van mijn knieën, want dan is er echt iets mis.

Vraag is dus, is er een manier om de Quest exact op maat te krijgen. Bij racefietsen wordt alles opgemeten. Binnenbeen maat, lengte van je romp, je armen. Als vanzelf krijg je dan een op jouw maat afgestelde fiets.
Toen ik mijn Quest ging halen werd er alleen gekeken of ik mijn benen ver genoeg kon strekken.
Kortom is hier ook een maatvoering voor.

Van Wim Schermer kreeg ik de tip om in plaats van een 55, meteen naar een 57 blad over te stappen. Een 55 zou te weinig zoden aan de dijk zetten. Omdat ik nogal zuinig ben op mijn knieën denk ik er nu over om mijn lijf nog even te laten wennen aan de ligfiets (na 30 jaar bukfiets) en de 53 nog een jaar te laten zitten. Het lijkt mij wel wat om in de zomer met een 57 te fietsen en in de winter met een 53. Mijn ervaring is dat je door de kou toch al langzamer gaat fietsen, dus waarom zou je dan zo’n enorm verzet rond gaan draaien.
Het is natuurlijk wel een stoer verhaal om tegen mijn wielervrienden te zeggen dat ik een 57-16 ronddraai.
Het blijkt dat dus elk antwoord bij mij weer nieuwe vragen oproept, maar ik ben dan ook nog maar een groentje in deze wereld

Ik heb op het internet gelezen dat er zondag 5 juni een 6-uurs wedstrijd op Sloten is. (kan helaas de site niet meer vinden) Maar de start zou om 10 uur zijn.
Daar fiets ik zondagochtend vanuit Nieuwegein even naartoe om de start en het begin van de wedstrijd te zien. Daarna via een andere route weer naar huis.

woensdag 25 mei 2011

Gaan we weer

Na het molenweekend volgde voor mij nog een week met de Avond4Daagse, omdat ik in de organisatie zit heb ik die week wat minder gefietst. Slechts een keer in de Quest naar kantoor.

Op de vrijdag hadden we ook nog een personeelsfeest. Ik ben niet op de fiets geweest, want we werden vanuit Amsterdam keurig thuis afgeleverd met een taxibusje.
Dat het gezellig was blijkt uit onderstaande foto. Ik begrijp nu ook waarom ik drie dagen last van mijn keel heb gehad.


Op maandagochtend was het weer vroeg dag om voor zessen zat ik weer in de Quest. Het was fris 8 graden en in een rustig tempo ben ik richting Amsterdam gereden.
Ik ben ook aan het zoeken naar een ander voorblad, wordt het een 55 of 57 tands. Ik denk dat ik voor de 55 ga een beetje voorzichtig zijn met de knieën. Mijn lichaam is nog steeds niet helemaal gewend aan het ligfietsen. Maandagochtend had ik namelijk weer last van mijn bilspieren.
Maandagavond het ik de racefiets weer eens gebruikt, ik moest de auto ophalen.
Ik had hem laten keuren in Zoelen toch 40km fietsen. Man wat voel je je groot op zo’n fiets.
Het tempo loog er ook niet om zo rond de 35km per uur.
Dat was toch een dag met 130 fiets kilometers er zijn mensen die dat in een heel jaar nog niet wegtrappen.

Vanmorgen zat de snelheid er weer goed in en ben ik met een gangetje van 45 naar Amsterdam gereden. Vanmiddag lekker volle bak naar huis gereden en zeiknat uitgestapt.

dinsdag 10 mei 2011

Er even tussenuit

Na een week in Duitsland (Cochem) te zijn geweest pakken we deze week de draad weer op met fietsen.
In Duitsland nog wel heerlijk op de gewone fiets langs de Moezel gereden, het is daar net zo vlak als in ons Nederland.
Afgelopen zaterdag daarom maar een rondje om er weer in te komen. Het was ook de eerste maal zonder kap, dat scheelt toch wel wat topsnelheid.
In Vreeswijk heb ik de Lekdijk opgepakt en ben in een streep naar Bergambacht gereden. Vandaar langs de Provinciale weg naar Gouda en via Haastrecht en Oudewater weer terug naar Nieuwegein na 2 uur en een kwartier had ik er 85 kilometer opzitten.

Maandagochtend weer naar het werk gefietst. Om kwart voor 6 in de fiets en iets voor zevenen liep ik weer binnen in Duivendrecht. Bij station Holendrecht kwam ik nog een blauwe Velomobiel tegen. Geen idee wie het was, even een handopsteken en doorfietsen.
’s Middags na de regenbuien weer huiswaarts gefietst. De wind kwam uit noordelijke richtingen dus de snelheid zat er goed in. De hele weg langs het AR kanaal kon ik een snelheid van boven de 50KM per uur aanhouden. Bij Breukelen moet het alleen wat minder, want daar zitten drempels in de zogenaamde fietssnelweg. Die neem ik niet harder dan 37, omdat ik anders bang ben de Quest te slopen.

Komend weekend wordt er niet gefietst, het is namelijk molen- en gemalenweekend en als molenaar moet ik daarom aan de bak.