zaterdag 26 februari 2011

Eerste rit

Vrijdag 25 februari was het dan zover. Mijn vader stond om 8:30 al voor de deur en om 9 uur vertrokken we naar Dronten. Daar aangekomen stond de Quest al op me te wachten. Allereerst instappen om te passen, dat lukte prima met mijn bijna twee meter. Als een formule 1 coureur trok ik de Quest als het ware aan.
Na het afstellen van mijn raceschoenen, zodat ze de kuip niet meer raakten en het opspanning brengen van de banden was het tijd voor de eerste proefrit over het industreinterrein. De Quest liep als een zonnetje.

Ik was dus snel weer terug. Na de nodige technische uitleg en het laten zien van de accesoires was het tijd om de rit naar huis aan te vangen. Er wachten mij toch nog een kleine 90 kilometer naar Nieuwegein.
Het advies van Theo en Ymte was om rustig aan te doen, dan kom je wel thuis en uitkijken in de bochten dat je niet op je kant gaat.
Na het nodig draaien en keren door Dronten begon dan de Rietweg, 12 km lang met weinig bochten. De snelheid hield ik op 33km per uur, maar naar een paar kilometer begon ik de benen te voelen. Je gebruikt andere spieren dan op een bukfiets. Vooral de billen hadden het zwaar.
Na de Rietweg volgt de Vogelweg, wat een eind. Het was mistig, dus alles om mij heen was grijs en grauw.
Geen referentiepunten, geen mensen helemaal niets. Uiteindelijk passeer je dan de A27 en volgt korte tijd later de Stichtse brug. Na de rust van de polder kwamen nu de dorpjes, Eemnes, Soestdijk en Bilthoven.
Hier viel mij goed op hoe hard de Quest gaat, hij is vrijwel geruisloos en als je de benen stil houdt blijft hij heerlijk doorlopen. Op het laatste stuk kwam ik zoals gebruikelijk nog een paar paarden tegen. Mede na het lezen diverse blogs, ben ik deze voorzichtig gepasseerd. Een van de paarden was danig onder de indruk en was maar met moeite in bedwang te houden.
Na drie uur fietsen was ik thuis en ben met een voldaan gevoel op de bank gaan zitten.
Maandagochtend gaan we op de fiets naar het werk in Amsterdam.

3 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd Rob en gelijk al een mooie rit gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. feli kerel! hopelijk kan je goed met het velovirus omgaan:P

  ik ben net weer terug uit de limburgse heuvellen, genoeg blogvoer weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Rob, even een reactie op een oude blog, die ik nog eens door zat te lezen. Ik ben zelf ook 1.98 en denk dat ik in mijn schouders ook niet de smalste ben. Ik heb in augustus in Dronten en proefrit gemaakt in een oudere Quest van Ymte, die op maximale lichaamslengte stond afgesteld; dit ging op zich prima qua beenlengte/pedalen en zitpositie; en heerlijk gefietst. Alleen heb ik met m'n schouders zeer weinig speelruimte (centimetertjes) en vroeg me dus af of dit op langere stukken niet kan gaan irriteren. Heb jij hier ervaring mee? groeten Jaap Burghoorn, Mook

  BeantwoordenVerwijderen