dinsdag 1 maart 2011

Woon-werk verkeer

Gisteren de eerste rit naar kantoor gemaakt van Nieuwegein naar Duivendrecht vv. Ik ben van plan om dit 3 maal per week te gaan doen. De reistijd op de bukfiets was meestal rond de anderhalf uur (als ik in de zomer in vorm ben), dat moet nu dus sneller kunnen.
Maandagochtend om 6 uur in het donker in de Quest gestapt en op het gemak Nieuwegein uit gefietst. Eenmaal langs het A'dam-Rijnkanaal kon het gas erop. Ik heb helaas geen idee hoe hard ik ongeveer heb gereden, want ik kon het knopje van de binnenverlichting in het donker niet vinden. Het fietspad langs het kanaal is niet zo heel breed na Breukelen en om mijn Quest nu gelijk op een betonblok te zetten daar had ik geen zin in. Rond 7.15 was ik op kantoor, 40 kilometer weg getrapt tegen de wind in.
Ik ben er wel achter gekomen dat ik bochten en drempels moet mijden, want die kosten snelheid en dus tijd. Het opgang komen in de Quest vergt wat tijd.

In de middag terug ben ik er even voor gaan zitten. Eerst rustig (30+) door de Bijlmer. Hierna kon het gas erop en wees de teller voortdurend snelheden van ruim boven de 40 aan, wat een genot.
Het gekke is, het is pas begin maart, koud en er zijn nog niet veel kilometers gemaakt.
Waar gaat dit dus eindigen.
Bukfietsers verschenen als een stipje in de verte, maar in een mum van tijd was ik ze gepasseerd.
Tussen Utrecht en Nieuwegein heb ik nog even een sprintje getrokken richting een brommer en ook deze moest eraan geloven. Na iets meer dan een uur kon ik dampend uitstappen.

Bij de eerstvolgende servicebeurt bij Velomobiel ga ik het 53 tandblad denk ik maar vervangen door een 55 tands, dan kunnen we nog een fractie sneller.

2 opmerkingen:

 1. hey rob,

  die bochten en drmepels wennen wel hoor!
  ik heb 18 drempels op me ww route naar de hondenbrugade op over amstel, met een gangetje van 30 kan je er wel over heen questen, niet harder, maar ag dat heb je nu eenmaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Rob,

  Grappig we hebben wat overeenkomsten, ik woon ook in nieuwegein en rijd ook in een Quest. Ook mijn Quest is door mijn werkgever gesponsord. Je kan mij volgen op CIBERQuest.blogspot.com
  En als je eens zin hebt om een stukje te rijden then let me know!

  Groet,

  Machiel.

  BeantwoordenVerwijderen