zondag 30 augustus 2015

Wisseldagen

Afgelopen maand het woon-werkverkeer weer opgepakt en deze maand belooft qua kilometers een goede te worden. De 1,800 kilometer moet net gehaald kunnen worden.

Wel zijn ondertussen de wisseldagen weer aangebroken. Wisseldagen houden voor mij in dat ik 's morgens met een gewone bril vertrek en 's middags de glazen wissel voor een zonnebril.
Want ja, de dagen beginnen weer snel korter te worden en 's ochtends om kwart voor 6 is het in deze tijd van het jaar nog donker.


 Het rijden met doorzichtige glazen is trouwens wel nodig, want met de zware buien die de laatste weken overtrekken kom ik 's morgens vroeg nog wel wat obstakels tegen op mijn route. Je vraagt je af, zijn deze bomen niet aan het eind van hun levensduur, want het blijft niet bij deze ene tak waar ik een foto van heb genomen. Ook zijn het geen kleine takken, maar hebben ze stammen van een centimeter of 10. Je wilt niet weten wat er met je gebeurt als je er net op het verkeerde moment onderdoor fietst.



Verder gisteren nog even de voorbanden verwisseld, de Kojaks eraf en Durano's eronder. Als je de banden ziet, zie je toch wel een groot verschil tussen de twee. Eens zien of ik de komende weken nog een paar brommers het leven zuur kan maken. Afgelopen vrijdag passeerde ik er eentje met 54 kilometer per uur. Je ziet de bestuurder dan steeds in zijn spiegel kijken en ja, ik kwam steeds dichterbij. Als je een doel hebt met de Quest, dan kan ik me er heerlijk in vastbijten en moet de brommer eraan geloven. Achteraf kreeg ik wel een duim, dat streelt weer.


Binnenkort op een vrijdag ook even een servicebeurt bij Velomobiel.nl laten doen, want er zit een hinderlijk tikje achterin de fiets dat ik niet kan vinden. Verder viel mij tijdens het verwisselen van de banden op dat het rechtervoorwiel een stuk minder lang draait dan het linker exemplaar. Het lager is niet helemaal in orde, zelfde euvel had ik dit voorjaar ook al.








3 opmerkingen:

  1. "Het rijden met doorzichtige glazen is trouwens wel nodig". Dat lijkt me sowieso een heel goed idee, tenzij je "Joo Janta 200 Super-Chromatic Peril Sensitive Sunglasses" hebt (http://www.hhgproject.org/entries/perilsensitivesunglasses.html) 😉

    Groet,

    Maarten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is het de lager of loopt misschien de rem een heel pietsie aan ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Durano's zijn de snelste bandjes die ik heb. Gekke is dat ik ze probleemloos om het
    achterwiel van de Limit kan leggen maar om het voorwiel van de Cheetah onveranderlijk snakebites (dubbele sneetjes diagonaal) veroorzaken in de binnenband.

    BeantwoordenVerwijderen