zondag 27 januari 2013

Koude week

Afgelopen week is toch wel erg koud geweest in de Quest. Maandag heb ik hem laten staan ivm de sneeuw die er op zondag was gevallen. Woensdagochtend was het met een temperatuur van -9 fris te noemen. Als je onderweg dan ook nog de fiets uit moet, omdat je brug niet overkomt wordt het er allemaal niet beter op. Toen ik 's middags terug ging stond er gelukkig iemand op de bewuste brug om mij een duwtje te geven.

Vrijdagochtend was het al niet veel beter, want onderweg werd het ook nog mistig. Gevolg was dat het vizier van mijn kap dichtvroor en het vizier dus open moest. Bij een buitentemperatuur van -8 was dat niet zo heel prettig. Omdat niet het hele pad langs het AR kanaal wordt gestrooid moet ik net na Loenersloot bij het gemaal linksaf de polder in richting Abcoude. Je duikt dan van de dijk af zo de polder in en dat scheelt nog een paar graden in afkoeling. Over de WW rit deed ik zomaar 15 minuten langer dan normaal.
Vanwege het bevroren vizier, nam ik mijn kap mee naar binnen, de aanwezige beveiliger kwam met de opmerking: "He ik ken de man die die kappen ontwerpt en maakt, dat is namelijk mijn buurman", hierop volgde mijn vraag:"Hoe heet hij dan?", zijn antwoord: "Wim Schermer." Zo zie je maar.


Ook terug naar huis was ik niet opgang te krijgen. De snelheid kreeg in niet boven de 40. De laatste 10 kilometer waren helemaal een martelgang niet harder dan 35 per uur, Quest onwaardig, kwam ik gebroken thuis. Als eerste heb ik mijn banden nagekeken, maar die stonden nog goed op spanning. Ik hou het dus maar op de kou.


Zaterdag een dag doorgebracht op de Nieuwe Molen in Veenendaal. Normaal ga ik daar met de fiets heen, maar ik vond het wel even gezegend. Lekker warm in de auto, want in een molen is de temperatuur nou ook niet echt geweldig. Wel de hele dag bezig geweest met het schoonmaken van een maalkoppel en de steen- en maalzolder. Verder nog een aantal rondleidingen gegeven, waaronder een toerist uit Taiwan.


VB Maalkoppel
 


Vanmorgen de Quest nog een sopje gegeven om al het zout er weer vanaf te spoelen, zodat we morgenochtend weer in een schone fiets aan een nieuwe week kunnen beginnen.

4 opmerkingen:

 1. Gek is dat toch, ik was ook niet vooruit te branden, heb remolie in m'n lijf ipv. zuurstofrijk bloed....ben in het "verkeerde" klimaat geboren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad net of je door de blubber aan het fietsen bent. Hoe goed je je best ook doet, harder ga je gewoon niet.

   Verwijderen
  2. ik heb gisteren en vandaag "eindelijk" weer eens 50+ kunnen weg trappen kon met die min 7 nouwlijks aan de 30 komen...

   Verwijderen
 2. Men zegt dat je nooit verder dan 3 stappen verwijderd bent van een bekend iemand. Ik had een lakei van paleis Soestdijk als buurman.
  Zaten we op het terras van Boshuis Drie met wat liggers. Komt er iemand naar onze tafel; 'Kennen jullie Klaas de Jong?' 'Ja.' zeg ik.
  'Ik heb de dakdrager voor zijn Quest gebouwd.' Zo zie je maar.

  BeantwoordenVerwijderen