dinsdag 31 mei 2011

Vragen en antwoorden

Ik merk dat mijn blog goed wordt gelezen.
Mijn klachten van verkrampte bilspieren, komt waarschijnlijk door het feit dat de fiets niet helemaal goed afgesteld staat. Nu moet ik zeggen dat ik niet altijd kramp heb, maar meestal als ik een week niet in de Quest heb gezeten.
Behoudens af en toe een verkrampte bilspier lijkt er niets aan de hand. Ik krijg geen last van mijn knieën, want dan is er echt iets mis.

Vraag is dus, is er een manier om de Quest exact op maat te krijgen. Bij racefietsen wordt alles opgemeten. Binnenbeen maat, lengte van je romp, je armen. Als vanzelf krijg je dan een op jouw maat afgestelde fiets.
Toen ik mijn Quest ging halen werd er alleen gekeken of ik mijn benen ver genoeg kon strekken.
Kortom is hier ook een maatvoering voor.

Van Wim Schermer kreeg ik de tip om in plaats van een 55, meteen naar een 57 blad over te stappen. Een 55 zou te weinig zoden aan de dijk zetten. Omdat ik nogal zuinig ben op mijn knieën denk ik er nu over om mijn lijf nog even te laten wennen aan de ligfiets (na 30 jaar bukfiets) en de 53 nog een jaar te laten zitten. Het lijkt mij wel wat om in de zomer met een 57 te fietsen en in de winter met een 53. Mijn ervaring is dat je door de kou toch al langzamer gaat fietsen, dus waarom zou je dan zo’n enorm verzet rond gaan draaien.
Het is natuurlijk wel een stoer verhaal om tegen mijn wielervrienden te zeggen dat ik een 57-16 ronddraai.
Het blijkt dat dus elk antwoord bij mij weer nieuwe vragen oproept, maar ik ben dan ook nog maar een groentje in deze wereld

Ik heb op het internet gelezen dat er zondag 5 juni een 6-uurs wedstrijd op Sloten is. (kan helaas de site niet meer vinden) Maar de start zou om 10 uur zijn.
Daar fiets ik zondagochtend vanuit Nieuwegein even naartoe om de start en het begin van de wedstrijd te zien. Daarna via een andere route weer naar huis.

2 opmerkingen:

  1. Op de agenda van ligfiets.net staat niks over een race op sloten , zou dat met ligfietsen moeten zijn dan ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag. Het afstellen van de nieuwe stoel van de Quest/Strada kan héél nauwkeurig. De twee bevestigingsplaatjes onder aan de stoel kun je omdraaien, waardoor er meer variaties mogelijk zijn. Groeten Kees van de Velomobiel Garage Noord Holland.

    BeantwoordenVerwijderen