dinsdag 8 november 2016

Winterse speldeprik

Vanmorgen de eerste nachtvorst van de winter 2016/2017 gehad. Echt koud was het niet in de Quest, lange broek en 't shirt met lange mouwen volstond. Wel veel last van dichte mist langs het Amsterdam-Rijnkanaal en het laatste stuk richting Abcoude. Op kantoor aangekomen zaten de ijspegels aan de spiegels en was mijn vizier bedekt met een laagje ijs. Ik kan mij niet heugen dat ik dit eerder heb meegemaakt.



Verder verloopt het woon-werk zijn normale gang, wel veel last van wegwerkzaamheden. Bij Nigtevegt wordt een nieuwe brug gebouwd en daar is de laatste weken een enorme bult zand voor gestort. Bij Utrecht wordt druk gebouwd aan de Daphne Schippersbrug, dit is wel ten koste gegaan van het fietspad :). De wegdelen liggen er al los in, maar moeten nog met elkaar worden verbonden. Om de tuien op spanning te houden staat de brug vol met containers gevuld met water.

Ook is er ter hoogte van Utrecht en Nieuwegein druk gewerkt aan een kabel die langs het fietspad loopt, hierdoor waren om de paar honderd meter delen van het fietspad gehalveerd. het asfalt is daar nu vervangen door klinkers opgevuld met split. Dat bezorgde mij een lekke voorband. Ik heb daarom de Durano's maar weer vervangen voor Kojaks om zo de winter weer lekker door te komen.

Een Quest is wat dat betreft net een molen, want ook daar hebben we vorige week de zomerzeilen (wit) van het wiekenkruis verwijderd en vervangen door bruine zeilen.

Drogen in de najaarszon










1 opmerking:

  1. Hoi Rob,

    Last van wegwerkzaamheden? Zal best, maar jij kan tenminste nog fietsen naar je werk.....De datum van opening van de enige weg naar mijn werk is voorlopig gesteld op 11 december, de weg ging dicht voor alle verkeer op 17 oktober.......
    Ik zal het wel overleven, maar leuk vind ik het niet!

    Groeten, Adri.

    BeantwoordenVerwijderen