zondag 3 januari 2016

Terug- en vooruitblik

Iedereen allereerst de beste wensen voor 2016, dat het maar een gezond en sportief jaar mag worden.

Korte terugblik op 2015

Afgelopen jaar stopte de kilometer teller op 14,600 kilometer, voor mij een nieuw persoonlijk record.

De verste rit maakte ik al vroeg in het jaar, tijdens het rondje Texel. Gestart in Schagen en de stoet onderweg opgepikt. Daarna heerlijk toeren over het eiland Texel. 's Middags terug in het kielzog van Wim Schermer die mij door Alkmaar loodste en me bij de Woude afzette, waarna ik verder huiswaarts koerste. Een prachtige tocht verreden onder perfecte omstandigheden. Zeker iets om in 2016 weer naar uit te kijken.

Verder volgde nog wel meer toeristische tochten en dan met name richting Arnhem of Kinderdijk om dan heerlijk over de dijken te zoeven. Voor 2016 zit dat er richting Arnhem niet in. De dijk aan de zuidzijde wordt op dit moment verhoogd en op diverse plekken moet je op dit moment allerlei omleidingsroutes volgen. Iets wat nog jaren gaat duren. 

Het mooiste van 2015 was natuurlijk het bezoek van de Tour de France aan Utrecht begin juli.
Hieronder nog een foto van de Quest bij de vrachtwagens van Cofidis. De mecaniciens hadden zeer veel belangstelling in de fiets. Een evenement dat voorlopig niet meer in Nederland start, maar volgend jaar hebben we wel de Giro Italia die in Apeldoorn van start gaat.

\


De meeste ritten waren echter gewone woon-werk ritten, hiervan zullen er in 2016 weer vele volgen.
Lekker zoeven langs het Amsterdam Rijnkanaal.
De oliebollentocht zat er voor mij dit jaar niet in, ik vond het simpelweg te ver weg om daarheen te fietsen. Of ik had het in twee of drie etappes moeten doen, maar daar had ik de tijd niet voor. Voor volgend jaar zet ik hem gewoon weer op de kalender, wie weet is het dan iets dichter bij huis.5 opmerkingen:

 1. Mooi record Adri, 14600km!! Petje af :-)
  Mijn jaarrecord is blijven hangen op 13500km. Dat was WW route en veel weekend ritten en vakanties. Komende jaren hou ik het op 8000km, de helft van het WW verkeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook van mij de beste wensen voor het nieuwe (sportieve) jaar. Petje af voor de kilometers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook van mij de beste wensen voor het nieuwe (sportieve) jaar. Petje af voor de kilometers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was de laatste maanden wel een must om de 14.000 te halen. Na half december was de lol er wel vanaf en heb ik even gas terug genomen. Nu weer volop aan het trappen.

   Verwijderen