dinsdag 29 november 2011

Eerste Velomobiel

Toevallig las ik op ligfiets.net nog een artikel over de oervorm van de Velomobiel. Het model lijkt inderdaad sterk op een Quest, maar het stamt uit 1937.
Afgelopen week ben ik voor mijn werk in Parijs geweest. Op mijn vrije vrijdag ben ik naar het Air en Space museum op Le Bourget geweest. Volgens mij trof ik daar ook een oervorm van een Velomobiel aan, qua vorm dan.  Het model staat echter op vier wielen en stamt uit 1899. Met deze machine is de mens voor het eerst in staat geweest om harder dan 100 km p/u te rijden. Ik ben benieuwd of er nog ouder modellen te vinden zijn.

Vandaag ben ik voor het eerst sinds 9 dagen weer in de Quest gekropen en heb ik weer een woon-werk rit gemaakt. Het was prachtig weer met droge wegen, mooier kan je niet wensen in deze tijd van het jaar.

Ik las op het blog van Wim Schermer dat hij een schuimrubber rand heeft ontwikkelt die tocht moet tegengaan als je onder de racekap zit. Inmiddels heb ik gemerkt dat de turbulentie ook vat op mij heeft gekregen en ik rijd nog zonder racekap. De koude wind zorgt ervoor dat de spieren tussen je schouderbladen gaan verkrampen. Ik loop om die reden dan ook al een week met een stijve nek. Ik zal opzoek moeten naar iets dat mijn spieren op die plek warm houdt.

2 opmerkingen:

 1. Dag Rob,

  Zonder kap rijd ik ook met plezier, zelfs in wat kouder weer. Om mijn nek warm te houden heb ik een gewone buff om mijn hals (en als het vriest een buff met zachte col) die ik achter aan de onderkant onder mijn shirt stop en aan de bovenkant tot onder mijn running beanie (dunne muts). Het werkt voor mij, ik krijg het niet te koud en niet te warm. Misschien werkt het ook voor jou...

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je niet alleen je nek maar ook je schouders wilt warmhouden, kun je beter een nekwarmer voor de motor gebruiken. Dat ziet eruit als een buff met een lapje aan, dat over je schouders wordt gelegd. Kun je in praktisch elke motorzaak kopen.
  Rij er zelf ook elke winter mee in de velomobiel.

  BeantwoordenVerwijderen