zondag 7 december 2014

6 december tocht

Na gisteren de verjaardag van de Sint te hebben gevierd, was het vanmorgen even tijd om een rondje Schoonhoven te rijden. Even wat banketstaaf calorieen verbranden. Ik had me voorgenomen het rustig aan te doen, wel dat lukte tot net na IJsselstein. De weg naar Benschop is opnieuw van asfalt voorzien en dat vliegt erover. Vanaf Polsbroekerdam het tempo wat geminderd en rond de 40 richting Schoonhoven gereden. Het was een prachtig grauwe grijze zondagochtend. Eigenlijk heb ik een hekel aan deze tijd van het jaar, maar de uitzichten zijn fenomenaal. Dat kille grijze licht laat zich niet goed op foto's vangen. Na Schoonhoven via de dijk weer terug naar Nieuwegein en dat met de wind in de rug.
Wat me opviel is dat er een nieuwe manier van horizonvervuiling zijn intrede heeft gedaan. Waren het tot voor kort de zwaaipalen die het uitzicht verpesten. Nu zijn daar de LED reclamepalen bij gekomen. Rijdend op de dijk ter hoogte van Ameide zag ik die vreselijke reclamepaal bij Vianen al alle kleuren van de regenboog mijn richting op sturen. Let wel, ik ben dan nog een kilometer of 15 van Vianen verwijderd. Ook hier zullen we aan moeten wennen vrees ik.

Verder is er nog het issue van de extra verlichting. Ik had vorige week na lang zoeken BM Ixon premium koplampen besteld via internet, maar na twee dagen bleek dat ze niet meer op voorraad waren, helaas.  Ze zijn ook nergens meer te krijgen ook als ik zo het internet afstruin tenminste.

De premium    -       Supernova        
Ben nog bezig geweest om een paar Philips lampen te kopen, maar de recensies daarvan waren niet te best. Ik denk dat ik toch maar ga voor de Supernova Airstream.Dan is er nog de kap die ik graag een ander kleurtje zou willen hebben. daarover bericht ik jullie later ik hou het nog even onder de pet.


3 opmerkingen:

 1. Rob,
  Ik zou velomobiel.nl even een mailtje sturen.
  Op cyclevision hadden ze een doos vol van deze ixon lampen in de verkoop.
  Misschien hebben ze nog wel een lamp over.
  Hero

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En anders op de Duitse Ebay (ebay.de). Daar staan er zo te zien aardig wat op (en meestal nog iets schappelijker geprijsd dan in NL).
  Groet, Douwe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Douwe, bedankt voor de tip. De bestelling is inmiddels de deur uit.

   Verwijderen