maandag 24 maart 2014

Het zit niet altijd mee.

De laatste weken zit het mij allemaal een beetje tegen. Het fietsen gaat op zich wel goed, maar twee weken geleden werd ik overvallen door een ontsteking in mijn kaak. In een mum van tijd had ik een hamsterwang en kon nog net voor het weekend bij de tandarts terecht. Wel werd ik doorverwezen naar de kaakchirurg. Die kies had namelijk al een wortelkanaalbehandeling gehad en er stond ook al een kroon op. Er zat niets anders op dan de kies te laten verwijderen. Welnu dat is zojuist gebeurt, dus ik doe nog een paar dagen rustig aan voordat ik weer los ga.

Een ander probleem wat mij parten speelt is dat ik mijn rechterschouder niet goed kan gebruiken. De klacht heeft alles weg van overbelasting. De oorzaak is zeer waarschijnlijk de beweging die ik moet maken om uit de Quest te komen. Het zogenoemde dippen is waarschijnlijk net teveel van het goede. Ik moet dan ook even bijten als ik uit de Quest stap. Afgelopen weekend ben ik aan de slag gegaan om de hoek in mijn arm wat te vergroten. Mijn linkerhand houd ik nog steeds op de instaprand, maar mijn rechter plaats ik buiten de fiets op een verhoging die ik even snel in elkaar heb geschroefd.


Het uitstappen op deze manier verdiend misschien niet de schoonheidsprijs, maar de pijn is wel een stuk minder. Ik hoop door middel van therapie zo snel mogelijk van de pijn af te zijn. Echter iets wat er maanden over heeft gedaan om zich te uiten ben je niet zomaar even kwijt. Terugkijkend had ik er afgelopen zomer al last van. Als ik op het strand lag en mijn armen achter mijn hoofd legde, kreeg ik mijn rechter elleboog al niet meer op het zand. Het bovenste deel van bovenarm ging dan protesteren.

Verder ben ik geduldig aan het wachten op de nieuwe Quest. Het framenummer is inmiddels bekend en gaat 722 worden.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Rob, ken dat gevoel, waarschijnlijk frozen shoulder, Het kapsel waar je bovenarm in draait is gekrompen waardoor de hoek van je arm tov je lichaam steeds kleiner wordt.
  Om dat op te rekken moet je het kapsel weer aan de buitenkant soepel maken en dat doe je door op te rekken, dat betekend dat je bij de fysio aardig pijn moet gaan lijden. Ik moest dan met een arm de rekstok van pakken en dan gaan hangen. zodat je de rand van het kapsel wegdrukt, door je eigen gewicht, en dat doet zeer. De fysio zei in het begin, als je geen pijn lijdt kom je er niet doorheen. Ook kun je thuis veel oefenen door een touw over de deur, deur dicht en je arm omhoog trekken aan het touw door je andere arm, is niet zo pijnlijk en als je dit vaak doet, hetzelfde resultaat. Elke dag doen, helpt het beste. Fysio zei, zonder pijn geen genezing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peter, gisteren ben ik bij de masseur geweest en heb je opmerking over een frozen shoulder kenbaar gemaakt. Dat is het gelukkig niet. Als ik nog een aantal maanden zonder behandeling had doorgelopen had het wel zo kunnen eindigen, maar ik was er op tijd bij.
   Op een plek moet mijn kapsel soepeler worden gemaakt, maar dat zou na een behandeling of 8 in orde moeten komen.
   Dat masseren is overigens geen pretje, maar dat schreef je zelf ook al, "zonder pijn geen genezing"

   Verwijderen