maandag 24 maart 2014

Het zit niet altijd mee.

De laatste weken zit het mij allemaal een beetje tegen. Het fietsen gaat op zich wel goed, maar twee weken geleden werd ik overvallen door een ontsteking in mijn kaak. In een mum van tijd had ik een hamsterwang en kon nog net voor het weekend bij de tandarts terecht. Wel werd ik doorverwezen naar de kaakchirurg. Die kies had namelijk al een wortelkanaalbehandeling gehad en er stond ook al een kroon op. Er zat niets anders op dan de kies te laten verwijderen. Welnu dat is zojuist gebeurt, dus ik doe nog een paar dagen rustig aan voordat ik weer los ga.

Een ander probleem wat mij parten speelt is dat ik mijn rechterschouder niet goed kan gebruiken. De klacht heeft alles weg van overbelasting. De oorzaak is zeer waarschijnlijk de beweging die ik moet maken om uit de Quest te komen. Het zogenoemde dippen is waarschijnlijk net teveel van het goede. Ik moet dan ook even bijten als ik uit de Quest stap. Afgelopen weekend ben ik aan de slag gegaan om de hoek in mijn arm wat te vergroten. Mijn linkerhand houd ik nog steeds op de instaprand, maar mijn rechter plaats ik buiten de fiets op een verhoging die ik even snel in elkaar heb geschroefd.






Het uitstappen op deze manier verdiend misschien niet de schoonheidsprijs, maar de pijn is wel een stuk minder. Ik hoop door middel van therapie zo snel mogelijk van de pijn af te zijn. Echter iets wat er maanden over heeft gedaan om zich te uiten ben je niet zomaar even kwijt. Terugkijkend had ik er afgelopen zomer al last van. Als ik op het strand lag en mijn armen achter mijn hoofd legde, kreeg ik mijn rechter elleboog al niet meer op het zand. Het bovenste deel van bovenarm ging dan protesteren.

Verder ben ik geduldig aan het wachten op de nieuwe Quest. Het framenummer is inmiddels bekend en gaat 722 worden.