vrijdag 28 februari 2014

Februari


De tweede maand van dit jaar zit er alweer op, qua kilometers was het allemaal wat minder.
Er vielen nogal wat fietsdagen uit ivm de te harde wind.

Wat wel fijn is, is dat het ’s morgens langzaam aan weer licht begint worden. Als ik halverwege mijn rit ben, dan zie ik het voorzichtig licht worden in het oosten.
Verder gebeurd er weinig spannends op de WW ritten. Het enige opvallende is dat ik al maanden op de terugweg de wind tegen heb. Een oorzaak van de warme winter die we achter ons hebben. De Kojaks hebben zich prima vermaakt en tot op heden nog geen sneeuw geproefd.

De laatste week ben ik ook begonnen om de snelheid weer omhoog te brengen. Nu de temperatuur weer oploopt tot boven de 10 graden gaat dat allemaal wat makkelijker. Ik heb de route langs het Amsterdam-Rijn kanaal in blokken gehakt en die rijd ik afwisselend hard (50+) en dan weer wat rustiger (40+). Eigenlijk wilde ik gaan trainen voor de 1-uurs race, maar die staat op 28 juni op het programma een datum waarop ik niet kan.

Gelukkig kwam er vorige week het bericht dat we misschien worden toegelaten tot de 24-uurs race op Zandvoort. Daar zie ik eigenlijk wel een uitdaging in, maar dan wel met een aantal mensen. Alleen 24 uur fietsen in een Quest lijkt me niet zo gezond. Vorig jaar ben ik het IJsselmeer rond gefietst in iets onder de 10 uur en dat was eigenlijk mooi zat.
Dus mochten er mensen zijn die ook zin hebben om mee te willen doen in Zandvoort, maar niet alleen. Laat het even weten, misschien kunnen we dan wel een team gaan vormen.

Verder wacht ik in spanning op de levering van de nieuwe Quest. Het kijken in het orderboek van Velomobiel.nl ben ik maar mee gestopt. Ik begon op plaats 20, heb ondertussen al op plaats 25 gestaan en inmiddels ben ik nummer 18 in de rij. Ik hou het voorlopig maar op april/mei.