zaterdag 14 december 2013

Plak weer

Schreef ik maandag op Facebook nog dat ik twee brommers passeerde met 52 km per uur. Nou de rest van de week zat dat er dus niet in. Woensdagochtend hing er een dikke mist, hierdoor moest het vizier van de racekap open en loop ik nu met een stijve nek. De koude lucht deed de spieren geen goed. Eerst had ik achter in de tuin al de achterband moeten vervangen, 5:30 was het. Al met al geen geweldige rit dus. Woensdagmiddag terug, was het in Amsterdam heerlijk weer. Toen ik echter bij Driemond het AR kanaal oppikte, hing er drie kilometer naar het zuiden een dikke grijze muur op mij te wachten. Weer dichte mist. Koude en vochtige lucht kleeft aan de Quest als de zuignappen van een inktvis en ik had de grootste moeite om de 40 kilometer op de teller te krijgen. Om de knieƫn te ontzien draai ik in de kou altijd een kleiner verzet (57-16), al zullen sommige van jullie dit nog zwaar vinden. Ook vrijdag ging zowel de heen als terugrit weer door de mist. Komende week lijkt het iets warmer te worden, dus misschien gaat de snelheid dan ook weer iets omhoog.

Morgen even wat onderhoud aan de remmen doen en de banden controleren, dan kunnen we er weer tegenaan. Volgend weekend leg ik er 2 nieuwe voorbanden op, om zo problemen tijdens de OBT geen problemen tegen te komen.

Ik ben wel benieuwd of de club uit NH nog via Vianen richting het zuiden gaat fietsen.

zaterdag 7 december 2013

Rust

Het is rustig met bloggen de laatste weken. Er gebeuren weinig spannende dingen tijdens het fietsen. Ik trap hoofdzakelijk woon werk kilometers. In het donker heen en met de schemer weer richting huis.
Twee weken geleden ben ik nog een ritje naar Kinderdijk wezen maken, maar dat viel wat tegen. Het was namelijk de hele week prachtig weer, alleen die zaterdag zat alles potdicht van de mist. Geen foto's kunnen maken, want er was geen molen te zien.
Afgelopen week de woon werk route terug een keer in het donker gereden en dat is toch raar. Op de heenweg weet ik in het donker elke knik en hobbel te vinden, maar terug in het donker is toch anders.

Een paar keer twijfelde ik of ik al bij een bocht was, maar moest ik nog een stuk verder rijden. Er kwam mij langs het kanaal ook nog een ligger tegemoet, wat een fel licht hebben die gasten. Ik zag hem passeren, maar kan niet zeggen of het een Quest of een Mango was, te donker en te snel.

De kilometers voor dit jaar schieten aardig op, ik wil proberen om de 14.000 kilometer te halen. Er moeten er de komende weken nog een kleine 800 worden weggetrapt. Met de rit naar Tilburg voor de OBT zou dit geen probleem moeten zijn.